Salotos su vištiena ir kumpiu

Salotos su vištiena ir kumpiu
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Patiekalo kaina: 14 Lt
Porcijų kiekis: 2
Padažui:

  • Alyvuogių aliejus, 80 ml;
  • Pelėsinis sūris, 50 gr.;
  • Actas, 1 v.š.;
  • Graikiniai riešutai, 2 v.š.;
  • Garstyčios, 1 a.š.;
Salotoms:

  • Vištienos krūtinėlės filė, 100 gr.;
  • Rūkyta kiaulienos šoninė , 50 gr.;
  • Balta duona, 2 riek.;
  • Avokadai, 0,5 vnt.;
  • Pomidorai, 1 vnt.;
  • Druska, 1 žiups.;
  • Juodieji pipirai, malti, 1 žiups.;
  • Salotos, 1 pund.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Pelėsinį sūrį sudėkite į dubenėlį ir sutrinkite.
  2. Į dubenėlį supilkite actą, garstyčias, sukapotus riešutus ir apibarstykite viską druska bei pipirais.
  3. Į padažą įpilkite truputį aliejaus ir maišykite. Viso aliejaus iš karto nesupilkite. Aliejų pilkite po truputį ir nuolat maišykite. Tiesa, pasilikite bent du šaukštus aliejaus. Prireiks kepimui.
  4. Nuo duonos riekelių nupjaukite pluteles. Duonos minkštimą supjaustykite juostelėmis.
  5. Skiltelėmis supjaustykite pomidorus.
  6. Avokado pusę nulupkite ir taip pat supjaustykite skiltelėmis.
  7. Avokadą ir pomidorą sudėkite į dubenėlį.
  8. Vištienos krūtinėlę apibarstykite prieskoniais (abi puses).
  9. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  10. Sudėkite kumpio juosteles ir vištienos krūtinėlę.
  11. Kartu su mėsa, pakepinkite duoną.
  12. Kepkite tol, kol iškeps vištiena (apie 5-7 minutes).
  13. Vištieną ir kumpį susmulkinkite.
  14. Mėsą sudėkite į dubenėlį su salotomis, taip pat sudėkite pasiruoštas daržoves: pomidorą ir avokadą, duoną. Viską pabarstykite druska ir pipirais.
  15. Galiausiai užpilkite pasigaminto padažo ir išmaišykite.
  16. Skanaus!