Pistacijų triufeliukai

Pistacijų triufeliukai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Patiekalo kaina: 15 Lt
Porcijų kiekis: 15
Įdarui:

  • Šokoladas, baltasis, 300 gr.;
  • Sviestas, 70 gr.;
  • Grietinėlė, 35 proc. riebumo, 145 ml;
  • Medus, 1 v.š.;
  • Pistacijos, 70 gr.;
  • Cukraus pudra, 2 v.š.;
Glajui:

  • Šokoladas, baltasis, 350 gr.;
Papuošimui:

  • Pistacijos, 45 gr.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Ištirpinkite šokoladą kartu su medumi ir cukraus pudra. Palikite atvėsti, bet neleiskite sustingti.
  2. Sviestą išplakite su grietinėle ir susmulkintais riešutais. Į grietinės masę įmaišykite pravėsusį šokoladą.
  3. Suformuokite nedidelius rutuliukus.
  4. Juos pavoliokite ištirpintame šokolade ir viršų apibarstykite sukapotais pistacijų riešutais. Palikite šaldytuve, kad šokoladas sukietėtų. Pamirkyti ištirpintame šokolade galite pasmeigę mediniu pagaliuku. Kai padėsite saldainį ant formeles ar lėkštės, pagaliuką ištraukite.
  5. Labai svarbu viską daryti gana greitai, kad masė būtų pakankamos konsistencijos saldainių formavimui.
  6. Sėkmės ir skanaus. :)