Morengai

Morengai
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
Patiekalo kaina: 3 Lt
Porcijų kiekis: 4
Reikės:

  • Cukrus, 1 stikl.;
  • Kiaušiniai, 3 vnt.;
  • Valgomieji dažai, 1 a.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Mums reikės tik baltymų.
  2. Į baltymus suberkite cukrų. Išplakite iki putų konsistencijos.
  3. Jei norisi, įmaišykite valgomųjų dažų, bet nebūtina.
  4. Baltymų masę susidėkite į konditerinį švirkštą. Jo pagalba išsispaudžia gražūs morengai. Jei neturite tokio švirkšto, galite sudėti baltymus į kepimo skardą tiesiog su šaukštu.
  5. Prieš dedant ar formuojant iš baltymų morengus pasiruoškite skardą. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite aliejumi.
  6. Orkaitę įkaitinkite iki 160° C.
  7. Kepkite apie 8-10 minučių.